Esti pe cale sa descarci un fisier de pe www.32biti.com
Despre Licenta gratuita GNU


Licenta Publica Generala GNU este o licenta libera pentru programe de calculator si alte lucrari, care foloseste drepturile de autor pentru a transmite aceste libertati utilizatorilor. Cele mai multe licente pentru programe de calculator si alte tipuri de lucrari sunt concepute pentru a va priva de libertatea de a copia si modifica lucrarile respective. Din contra, Licenta Publica Generala GNU este gandita sa garanteze libertatea Dumneavoastra de a copia si modifica toate versiunile unui program pentru a se asigura ca el ramane liber pentru toti utilizatorii sai. Noi, Fundatia Pentru Software Liber, folosim Licenta Publica Generala GNU pentru majoritatea programelor de calculator; ea se aplica, de asemenea, oricarei alte lucrari lansate sub aceasta licenta de autorii sai.
 
Cand vorbim despre programe libere, ne referim la libertate, nu la pret. Toate Licentele Publice Generale sunt concepute astfel incat sa se asigure ca aveti libertatea de a distribui copii ale programelor libere (si de a incasa bani pentru ele, daca se doreste), de a primi codul-sursa sau de a-l obtine daca aveti nevoie de el, de a modifica programele sau de a folosi parti din ele in noi programe libere si de a sti ca puteti face toate aceste lucruri. Dezvoltatorii care folosesc GNU GPL va protejeaza drepturile in doua etape: (1) isi asuma drepturile de autor asupra programelor si (2) va ofera aceasta Licenta, dandu-va dreptul legal de a copia, distribui si/sau modifica programele. Pentru a proteja legal dezvoltatorii si autorii, GPL arata clar ca nu exista nici o garantie pentru aceste programe libere. Pentru a respecta atat utilizatorii, cat si dezvoltatorii, GPL cere ca versiunile modificate ale programelor sa fie marcate ca atare, astfel incat eventualele lor probleme de functionare sa nu fie atribuite, in mod gresit, autorilor versiunilor anterioare.


Descarca acum
In sfarsit, orice program este amenintat permanent de patentele software. Statele nu trebuie sa permita patentelor sa restrictioneze dezvoltarea si utilizarea programelor pentru calculatoarele de uz general, dar, acolo unde o fac, dorim sa evitam pericolul ca patentele aplicate unui program liber sa il transforme efectiv intr-unul proprietar. Pentru a preveni acest lucru, GPL se asigura ca patentele nu pot fi folosite pentru a face programul neliber. (Sursa Wikipedia)
Programe pc